Magazin > Lepota & telo
4657 ogledov

Teh živil se v boju s celulitom izogibajte

tangice ritka plaža morje Profimedias
V boju s pomarančno kožo vam ta živila ne delajo usluge.

Geni, premalo telovadbe in popite tekočine, predvsem pa nepravilna prehrana, poskrbijo, da naša koža ni v svoji najboljši formi. Proti nekaterim stvarem se ne moremo boriti, vsekakor pa je pravilna prehrana ena od reči, s katero lahko poskrbimo za svoje zdravje in s tem lep izgled. Da bo vaša koža bolj napeta in brez celulita, se izognite naslednjim živilom …

Predelani mesni izdelki
Predelani mesni izdelki vsebujejo veliko soli, sol pa v telesu zadržuje vodo, kar poslabša videz pomarančne kože na stegnih in zadnjici.

Pijače z mehurčki in voda z okusom
Gazirane pijače in vode z okusom so polne sladkorja in če zaužijemo veliko tovrstnih pijač, zaužijemo tudi veliko nekoristnega sladkorja. Za zdrav videz kože je najboljša izbira navadna voda in zadostna količine le te.

ščetka, celulit, koža Magazin Štirje najpogostejši miti o celulitu

Omake
Tudi v raznih omakah in prelivih za solato, sploh kupljenih, se skriva veliko sladkorja, ki ne koristi našemu zdravju in napeti koži. 

Siri
Tako kot v predelanih mesnih izdelkih se tudi v sirih skriva velika količina soli, ki zadržuje vodo v telesu in poslabša videz pomarančne kože. Odvisno pa je tudi od vrste. Feta sir vsebuje veliko več soli kot na primer mocarela. 

Pica
Pica je polna nezdravih maščob, ki slabijo pretok krvi in kisika v organizmu. Tovrstne maščobe slabijo tudi naše vezivno tkivo, zaradi česar je pomarančna koža le še bolj vidna. 

Sojina omaka
Razlog je ponovno sol, ki jo je v sojini omaki ogromno. Telo zaradi velike količine soli zadržuje vodo, zaradi česar se cirkulacija krvi v telesu upočasni, celulit pa postaja vse bolj viden. 

Čips
Sol pa ni edini krivec, da tudi čips ni najboljša izbira. Poleg krompirja je v vrečki čipsa tudi polno ojačevalcev okusa, ki poskrbijo, da zmažete celo vrečko, s tem pa tudi ogromno soli in praznih kalorij. 

Bel kruh in pecivo
Bela moka je velik sovražnik napete kože. Zakaj? Ker telo rafinirane ogljikove hidrate pretvarja v sladkor in glukozo, ki uničujejo naš naravni kolagen, torej čvrstost in elastičnost kože. 
 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.