Zdravje
2579 ogledov

To je drenaža tekočin v telesu

Polona Vegelj O. A.
Zato se pojavijo zatekle noge, slaba prekrvavitev, v telesu se kopičijo odpadni produkti presnove, pojavijo se krčne žile, poslabša kvaliteta vezivnega tkiva ...

“Ne, limfna drenaža sama po sebi ne odpravlja celulita,” opozarja zdravstveni in kozmetični tehnik iz solkanske Hiše lepote Merci Polona Vegelj. Dodaja pa, da je zelo pomembna za druge stvari …

“Pri nas veliko pozornost namenjamo tudi limfni drenaži za odpravljanje zastoja vode. Limfna tekočina namreč predstavlja velik del tekočine v telesu in je zelo pomembno, da jo ohranjamo čisto,” opisuje Polona.

Današnji življenjski slog, premalo gibanja, stres, premalo spanja in nepravilno prehranjevanje predstavljajo po njenih besedah obremenitev za telo in naš žilni sistem, tako limfni kot tudi krvni. “Zato se pojavijo zatekle noge, slaba prekrvavitev, v telesu se kopičijo odpadni produkti presnove, pojavijo se krčne žile, poslabša kvaliteta vezivnega tkiva in tako dalje. Vse te spremembe pa povzročajo pojav celulita,” je pojasnila.

Pravi, da lahko izvajamo limfno drenažo s številnimi masažnimi tehnikami, ventuzami, vakumom ali z endodrenažo, presoterapijo, s posebno postavitvijo elektrostimulatorja, z nanosom kinezijskih trakov in tako dalje. “Kateri način limfne drenaže je najprimernejši, se odločimo na uvodnem posvetu,” dodaja.

celulit, masaza Za ženske Zdravje Oblikovanje telesa: Se celulita lahko res znebimo?

Limfna drenaža je drenaža tekočin

“Limfna drenaža je točno to, kar nam pove sama beseda. Je drenaža tekočin oziroma limfe in je za ta namen odlična," pravi.

“Nikakor pa ne moremo limfne drenaže opredeliti kot anticelulitni tretma.”

Polona Vegelj.

Polona pravi, da je med limfno drenažo in med samo anticelulitno nego z limfno drenažo ogromna razlika.

Po njenih besedah strojna ali ročna limfna drenaža ni ustvarjena sama po sebi za hujšanje ali odpravo celulita: “S souporabo kozmetičnih pripravkov, ki delujejo lipolitično, venotonično, tonifikacijsko … Pa dobimo celoten protokol dela, ki nam daje res učinkovite rezultate pri odpravi celulita,” potrjuje.

Limfna drenaža je torej po njenih izkušnjah izjemna za odpravo tekočin, ter s tem preprečuje nastajanje novega celulita: “Ne odpravlja pa celulita. Za odpravo celulita moramo odpraviti ovire, ki povzročajo slabo pretočnost.”

plaža Pravi odgovor Zdravje Zato so moški brez celulita
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.