Tekmovalci iščejo pravo noto

Glasbena komedija PraVa nota prikazuje zgodbo o tekmovanju vokalnih skupin in postreže z zmesjo starih uspešnic in sodobne glasbe različnih zvrsti.
Oglej si celoten članek

Film Prava nota, ki prihaja v slovenske kinematografe, je nastal po knjigi Mickeyja Rapkina “Pitch Perfect: The Quest for Collegiate A Cappella Glory”. Zgodba opisuje tri univerzitetne vokalne skupine, ki tekmujejo med seboj. Ena od njih je dekliška skupina, ki ni žela večjih uspehov, v skupini pa sta ostali samo dve pevki, ki iščeta nove pevke. Ker lepotic z dobrim glasom ne moreta pritegniti, se morata sprijazniti samo z dobrimi pevkami, čeprav pogled na skupino ni tako prijeten, kot je bil minula leta. Skupina se želi prebiti v finale tekmovanja in premagati večkratne zmagovalce The Treblemakers, fantovsko skupino z iste univerze.

Scenarija se je lotila z emmyjem nagrajena Kay Cannon. Druga izjemno zahtevna naloga pa je bila izbor igralcev, ki znajo peti in se lahko naučijo plesno koreografijo. Ker najpomembnejšo vlogo v filmu igra glasba, so za pripravo aranžmajev in glasbeno vodstvo k sodelovanju povabili Eda Boyerja, ki je delal že pri uspešni seriji Glee in sodeloval pri a capella tekmovanju Sing-Off, ter Deka Sharona, ki je prav tako sodeloval pri Sing-Off. Snemalni studio so imeli kar na prizorišču, da so lahko sproti, kakor je pokazalo snemanje, spreminjali in predelovali uporabljene pesmi. Glasba v filmu je zmes starih uspešnic in sodobne glasbe različnih zvrsti, malo rocka, malo popa in malo hip hopa.

Napovednik za film si oglejte v zgodnjem videu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.