Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Tekmovalci iščejo pravo noto

Prava nota Karantanija cinemas
Glasbena komedija PraVa nota prikazuje zgodbo o tekmovanju vokalnih skupin in postreže z zmesjo starih uspešnic in sodobne glasbe različnih zvrsti.

Film Prava nota, ki prihaja v slovenske kinematografe, je nastal po knjigi Mickeyja Rapkina “Pitch Perfect: The Quest for Collegiate A Cappella Glory”. Zgodba opisuje tri univerzitetne vokalne skupine, ki tekmujejo med seboj. Ena od njih je dekliška skupina, ki ni žela večjih uspehov, v skupini pa sta ostali samo dve pevki, ki iščeta nove pevke. Ker lepotic z dobrim glasom ne moreta pritegniti, se morata sprijazniti samo z dobrimi pevkami, čeprav pogled na skupino ni tako prijeten, kot je bil minula leta. Skupina se želi prebiti v finale tekmovanja in premagati večkratne zmagovalce The Treblemakers, fantovsko skupino z iste univerze.

Scenarija se je lotila z emmyjem nagrajena Kay Cannon. Druga izjemno zahtevna naloga pa je bila izbor igralcev, ki znajo peti in se lahko naučijo plesno koreografijo. Ker najpomembnejšo vlogo v filmu igra glasba, so za pripravo aranžmajev in glasbeno vodstvo k sodelovanju povabili Eda Boyerja, ki je delal že pri uspešni seriji Glee in sodeloval pri a capella tekmovanju Sing-Off, ter Deka Sharona, ki je prav tako sodeloval pri Sing-Off. Snemalni studio so imeli kar na prizorišču, da so lahko sproti, kakor je pokazalo snemanje, spreminjali in predelovali uporabljene pesmi. Glasba v filmu je zmes starih uspešnic in sodobne glasbe različnih zvrsti, malo rocka, malo popa in malo hip hopa.

Napovednik za film si oglejte v zgodnjem videu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.