Testenine s paradižnikom in panceto

Foto: Žurnal24 Za srečne "testeninske trenutke" ... (Foto: Shutterstock)
Poletna klasika prija tudi pozimi. Dva dni pred koncem leta se za kosilo ali večerjo razveselite z lahkotnimi testeninami. In če pancete ne marate, jo preprosto izpustite.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 50 dag kratkih testenin
  • 1 majhno čebulo
  • 1 strok česna
  • približno 20 paradižnikov češnjevcev
  • olivno olje
  • baziliko
  • 10 dag tanko narezane pancete
  • sol
  • poper


Priprava:

  • Čebulo in strok česna olupite. Čebulo narežite na tanka kolesca.
  • Paradižnike operite in prerežite na pol.
  • Na nekaj žlicah olivnega olja popražite čebulo.
  • Dodajte paradižnike in kar cel strok česna.
  • Solite in na šibkem ognju dušite približno deset minut.
  • Začinite s soljo in poprom.
  • Panceto narežite na pravokotničke in jo popražite v oplasteni kozici.
  • Testenine skuhajte, odcedite in zmešajte s paradižniki.
  • Potresite s panceto in postrezite.


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.