Magazin
213 ogledov

Testenine s paradižnikom in panceto

Za srečne "testeninske trenutke" ... (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Poletna klasika prija tudi pozimi. Dva dni pred koncem leta se za kosilo ali večerjo razveselite z lahkotnimi testeninami. In če pancete ne marate, jo preprosto izpustite.

Potrebujete:

  • 50 dag kratkih testenin
  • 1 majhno čebulo
  • 1 strok česna
  • približno 20 paradižnikov češnjevcev
  • olivno olje
  • baziliko
  • 10 dag tanko narezane pancete
  • sol
  • poper


Priprava:

  • Čebulo in strok česna olupite. Čebulo narežite na tanka kolesca.
  • Paradižnike operite in prerežite na pol.
  • Na nekaj žlicah olivnega olja popražite čebulo.
  • Dodajte paradižnike in kar cel strok česna.
  • Solite in na šibkem ognju dušite približno deset minut.
  • Začinite s soljo in poprom.
  • Panceto narežite na pravokotničke in jo popražite v oplasteni kozici.
  • Testenine skuhajte, odcedite in zmešajte s paradižniki.
  • Potresite s panceto in postrezite.


Dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.