Vsako vrsto zelenjave, ki jo pripravljate, lahko dušite na olju, skupaj s čebulo in česnom. Da bodo
testenine okusnejše, jim lahko dodate tudi sojino ali ovseno smetano.
Testenine z blitvo
Za tri osebe potrebujete:
- 30 dag testenin
- algo kombu
- ½ kg blitve
- 3 manjše stroke česna
- čajno žličko paste umeboši
- svež nariban ingver
- muškatni orešek
- tamari
- sojino ali ovseno smetano
- sol
- olje
Priprava:
Blitvo skuhajte v vodi, jo odcedite in pretlačite. Testenine z algo kombu stresite v osoljeno vrelo vodo in jih skuhajte. Nato v večji ponvi na olju prepražite na drobno narezan česen in mu dodajte blitvo, pasto umeboši, ingver, muškatni orešek in tamari. Na koncu dodajte še smetano in kuhane testenine zmešajte z omako.
Vse omenjene sestavine v Sloveniji dobite v specializiranih prodajalnah z zdravo prehrano.