Testeninska omaka iz bučk

Foto: Žurnal24 Okrasite z lističi peteršilja.
Preprosta omaka iz bučk je odlična priloga k testeninam, rižu ali krompirju.
Oglej si celoten članek
Potrebujete:
– 500 g majhnih bučk,
– 1 čebulo,
– 2 stroka česna,
– 4 žlice olja,
– 4 žlice sesekljanih dišavnic (peteršilj, drobnjak, timijan, bazilika),
– 1/8 l sladke smetane,
– sol, poper,
– 1 olupljen paradižnik.

 

Poskusite še:

Solata iz morskih sadežev

Jajčna ponev z zelenjavo

Šampinjoni z gorgonzolo

Priprava:
1. V kozici segrejemo olje in približno tri minute pražimo čebulo, česen in bučke.
2. Nato dodamo dišavnice in jih dušimo še približno eno minuto.
3. Na koncu vmešamo smetano, začinimo s soljo in poprom ter dodamo olupljen, na drobne kocke zrezan paradižnik.
4. Omaka je odlična za testenine.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.