Magazin
30 ogledov

Testeninska omaka iz bučk

Okrasite z lističi peteršilja. Žurnal24 main
Preprosta omaka iz bučk je odlična priloga k testeninam, rižu ali krompirju.
Potrebujete:
– 500 g majhnih bučk,
– 1 čebulo,
– 2 stroka česna,
– 4 žlice olja,
– 4 žlice sesekljanih dišavnic (peteršilj, drobnjak, timijan, bazilika),
– 1/8 l sladke smetane,
– sol, poper,
– 1 olupljen paradižnik.

 

Poskusite še:

Solata iz morskih sadežev

Jajčna ponev z zelenjavo

Šampinjoni z gorgonzolo

Priprava:
1. V kozici segrejemo olje in približno tri minute pražimo čebulo, česen in bučke.
2. Nato dodamo dišavnice in jih dušimo še približno eno minuto.
3. Na koncu vmešamo smetano, začinimo s soljo in poprom ter dodamo olupljen, na drobne kocke zrezan paradižnik.
4. Omaka je odlična za testenine.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.