Težave z erekcijo, ker si ne umivate zob

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pri moških, ki za ustno higieno skrbijo površno, se pogosteje pojavijo težave z erekcijo, so ugotovili raziskovalci.
Oglej si celoten članek

Da je redno ščetkanje zob pomembno tudi za zdravo spolnost, je ugotovila skupina turških raziskovalcev. Pa ne zaradi slabega zadaha, ampak zaradi težav z erekcijo. Ugotovili so namreč, da se težave z erekcijo (erektilna disfunkcija) pogosteje pojavijo pri moških, ki za ustno higieno skrbijo površno in imajo zaradi tega težave z vnetjem dlesni.

V raziskavi je sodelovalo 80 moških, starih od 30 do 40 let, ki so imeli težave z erekcijo, in 82 moških enake starosti, ki takšnih težav niso imeli. Ugotovili so, da je kar 53 odstotkov moških iz prve skupine imelo tudi težave s slabo ustno higieno in vnetjem dlesni, v drugi skupini pa je takšne težave imelo le 23 odstotkov moških.

Povezavo med slabo ustno higieno in težavami z erekcijo so strokovnjaki našli v bakterijah, ki - kot so pokazale že predhodne raziskave - lahko vplivajo tudi na bolezni srca. Prav srčne bolezni pa so pogost razlog za pojav težav z erekcijo, razlagajo raziskovalci.

"Erektilna disfunkcija je velik zdravstven problem, s katerim se spopada okoli 150 milijonov moških po vsem svetu. Dve tretjini težav z erekcijo spremljajo tudi druge zdravstvene težave, kot so težave s krvnim pritiskom in bolezni srca, pogoste so tudi psihične težave, stres, depresija," razlaga vodja raziskave Faith Oguz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.