Magazin > Lepota & telo
41 ogledov

Težave z erekcijo, ker si ne umivate zob

erekcija penis Žurnal24 main
Pri moških, ki za ustno higieno skrbijo površno, se pogosteje pojavijo težave z erekcijo, so ugotovili raziskovalci.

Da je redno ščetkanje zob pomembno tudi za zdravo spolnost, je ugotovila skupina turških raziskovalcev. Pa ne zaradi slabega zadaha, ampak zaradi težav z erekcijo. Ugotovili so namreč, da se težave z erekcijo (erektilna disfunkcija) pogosteje pojavijo pri moških, ki za ustno higieno skrbijo površno in imajo zaradi tega težave z vnetjem dlesni.

V raziskavi je sodelovalo 80 moških, starih od 30 do 40 let, ki so imeli težave z erekcijo, in 82 moških enake starosti, ki takšnih težav niso imeli. Ugotovili so, da je kar 53 odstotkov moških iz prve skupine imelo tudi težave s slabo ustno higieno in vnetjem dlesni, v drugi skupini pa je takšne težave imelo le 23 odstotkov moških.

Povezavo med slabo ustno higieno in težavami z erekcijo so strokovnjaki našli v bakterijah, ki - kot so pokazale že predhodne raziskave - lahko vplivajo tudi na bolezni srca. Prav srčne bolezni pa so pogost razlog za pojav težav z erekcijo, razlagajo raziskovalci.

"Erektilna disfunkcija je velik zdravstven problem, s katerim se spopada okoli 150 milijonov moških po vsem svetu. Dve tretjini težav z erekcijo spremljajo tudi druge zdravstvene težave, kot so težave s krvnim pritiskom in bolezni srca, pogoste so tudi psihične težave, stres, depresija," razlaga vodja raziskave Faith Oguz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.