To je najbolj tragična nesreča v zgodovini šovbiznisa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dan, ko je umrla glasba.
Oglej si celoten članek

Konec januarja je svet šokirala vest, da je v helikopterski nesreči umrl priljubljeni košarkar Kobe Bryant. V letalskih nesrečah je umrlo že več zelo znanih ljudi, med drugim tudi pevke Patsy Cline, Aaliyah in Melanie Thornton, sin ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja, John F. Kennedy Jr., pevca Otis Redding in John Denver in še mnogi drugi.

Foto: Epa buddy holly

Vse nesreče so tragične, a 3. februarja 1959 se je zgodila letalska nesreča, za katero bi lahko rekli, da je najbolj tragična od vseh – gre namreč za "dan, ko je umrla glasba".

Foto: Profimedia Buddy Holly
Na ta dan so namreč umrli kar trije znani glasbeniki,  Buddy Holly (na zgornji fotografiji), Ritchie Valens (na spodnji fotografiji) in "The Big Bopper" J. P. Richardson. Skupaj so bili na turneji in iz ene lokacije na drugo so se sredi zime prevažali z avtobusi, kar je slabo vplivalo na nastopajoče - nekateri so zboleli za gripo, pravijo pa tudi, da so bile temperature tako nizke, da so utrpeli ozebline. Holly se je zato odločil, da bo najel letalo, a v Minnesoto niso nikoli prispeli. Kmalu po vzletu je pilot izgubil nadzor nad letalom, ki je strmoglavilo na polje v Iowi. 
Foto: Profimedia Ritchie Valens
Poleg Hollyja in pilota sta bila na letalu tudi Richardson, ki mu je mesto na letalu prepustil eden od Hollyjevih glasbenikom, saj je bil bolan, Valens in glasbenik Tommy Allsup pa sta metala kovanec. Zmagal, ali bolje rečeno izgubil, je Valens ...

Že poznate vragolije na novem kanalu Joonglaa?

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 00:03 9. Februar 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • 12:28 8. Februar 2020.

    Pozabil ste oment glavne ponesrečence in to: lynyrd skynyrd

  • 08:54 8. Februar 2020.

    Če noben ne umre nek dan pa pišete članke o ljudeh, ki so umrli v preteklosti (in sloh ne na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.