Magazin > VIP
18308 ogledov

To je najbolj tragična nesreča v zgodovini šovbiznisa

Buddy Holly Profimedia
Dan, ko je umrla glasba.

Konec januarja je svet šokirala vest, da je v helikopterski nesreči umrl priljubljeni košarkar Kobe Bryant. V letalskih nesrečah je umrlo že več zelo znanih ljudi, med drugim tudi pevke Patsy Cline, Aaliyah in Melanie Thornton, sin ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja, John F. Kennedy Jr., pevca Otis Redding in John Denver in še mnogi drugi.

buddy holly | Avtor: Epa Epa


Vse nesreče so tragične, a 3. februarja 1959 se je zgodila letalska nesreča, za katero bi lahko rekli, da je najbolj tragična od vseh – gre namreč za "dan, ko je umrla glasba".

Buddy Holly | Avtor: Profimedia Profimedia

Na ta dan so namreč umrli kar trije znani glasbeniki,  Buddy Holly (na zgornji fotografiji), Ritchie Valens (na spodnji fotografiji) in "The Big Bopper" J. P. Richardson. Skupaj so bili na turneji in iz ene lokacije na drugo so se sredi zime prevažali z avtobusi, kar je slabo vplivalo na nastopajoče - nekateri so zboleli za gripo, pravijo pa tudi, da so bile temperature tako nizke, da so utrpeli ozebline. Holly se je zato odločil, da bo najel letalo, a v Minnesoto niso nikoli prispeli. Kmalu po vzletu je pilot izgubil nadzor nad letalom, ki je strmoglavilo na polje v Iowi. 
Ritchie Valens | Avtor: Profimedia Profimedia

Poleg Hollyja in pilota sta bila na letalu tudi Richardson, ki mu je mesto na letalu prepustil eden od Hollyjevih glasbenikom, saj je bil bolan, Valens in glasbenik Tommy Allsup pa sta metala kovanec. Zmagal, ali bolje rečeno izgubil, je Valens ...

Že poznate vragolije na novem kanalu Joonglaa?

 

Komentarjev 3
  • Avatar Germilenka
    Germilenka 00:03 09.februar 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 12:28 08.februar 2020.

    Pozabil ste oment glavne ponesrečence in to: lynyrd skynyrd

  • VojtehVišenhofer 08:54 08.februar 2020.

    Če noben ne umre nek dan pa pišete članke o ljudeh, ki so umrli v preteklosti (in sloh ne na ta dan). Vedno znova dokazujete, da je Žurnal24 nekrofilski portal.