To je Nušin 20-letni sin

Foto: Saša Despot / mediaspeed.ne vesna Foto: Saša Despot / mediaspeed.ne vesna Foto: Saša Despot / mediaspeed.ne vesna Foto: Saša Despot / mediaspeed.ne vesna
Včeraj je bila v Križankah premiera muzikala Vesna, v katerem igra tudi Matevž Derenda, sin pevke Nuše Derenda.
Oglej si celoten članek

Foto: Saša Despot / mediaspeed.net nuša derenda, matevž derenda Gre za prvo večjo produkcijo, pri kateri je sodeloval mladenič, ki bo kmalu star 21 let. Nekaj izkušenj z nastopanjem sicer ima, saj je končal srednjo šolo za medijske produkcije, ki jo sedaj tudi študira.

Matevž v Vesni igra dve vlogi – vlogo Mihe, je pa tudi rezerva za vlogo Krištofa. "Pri vlogi Mihe ne govorim veliko, večinoma plešem in pojem in se mi ni treba poglabljati v osebne detajle, za vlogo Krištofa pa se moram bolj pripraviti. Pri vlogi najraje študiram, kako mora lik odreagirati v določenih situacijah,“ pravi Matevž, ki ima poleg nastopanja še eno veliko ljubezen – nogomet. Igra v drugi ligi v nogometnem klubu Brežice.

Matevž pa sinoči ni bil edini Derenda na odru, saj v muzikalu nastopa tudi Nuša.

Stoječe ovacij

Muzikal je ustvarila izkušena ekipa, ki je pred tremi leti na slovenske odre postavila veliko uspešnico »Cvetje v jeseni«: avtor glasbe Matjaž Vlašič, režiser Vojko Anzeljc, libretist Janez Usenik, koreograf Miha Krušič in producent Gorazd Slak.

Zgodbo vsi poznamo. Na pomlad, ko sončni žarki postanejo nagajivi, ko se narava odene v zapeljive barve in zadiši po ljubezni, morajo maturanti vtakniti nos med knjižne platnice, se guliti za veliki preskus znanja in zrelosti ter pozabiti na vse lepote, ki se bohotijo zunaj. A trije junaki, Samo, Krištof in Sandi, so prepričani, da do uspeha vodi lažja pot. Umislijo si bližnjico, po  kateri jih bo popeljala Hiperbola, hčerka strogega profesorja matematike Kosinusa. Osvojiti Hiperbolino srce in si pridobiti pole za veliki preskus se glasi formula, ki jo sestavijo. A kaj, ko brihtne glave vanjo vstavijo napačno neznanko. Dekle, ki se pojavi na zmenku, namreč ni tista, za katero so mislili, da je profesorjeva hči. In to kar sledi tej sladki zmoti, je nit iz katere se je stkala zgodba prve slovenske filmske romantične komedije po kateri je prirejen muzikal Vesna.

Foto: Saša Despot / mediaspeed.ne klemen bunderla

Vlogo Sama so zaupali Robertu Korošcu, vlogo Vesne pa Flori Emi Lotrič. Včeraj bi moral na oder stopiti tudi Klemen Bunderla, ki igra Sama, a si je dan pred premiero zlomil nogo. Njegove čevlje si je tako moral nadeti Boštjan Korošec. Premiera je bila kljub rošadi v zadnjem trenutku več kot uspešna. Ustvarjalci so z domiselno in zabavno predstavo ter odlično glasbo po koncu šova v zrak dvignile cele Križanke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.