To mesto je naša skupina zasedla na izboru v San Marinu! Bravo!

Foto: youtube
Foto: youtube
Kapo dol, fantje.
Oglej si celoten članek

V soboto, 24. februarja, je v San Marinu potekal izbor za pesem Evrovizije, ki bo letos maja na Švedskem. Med sedemnajstimi kandidati je nastopila tudi naša skupina z imenom Boom, ki jo sestavljajo Luka Cvetičanin, Patrik Mrak in Matevž Derenda. 

Skupina Boom je s pesmijo Dance like this dosegla končno peto mesto, zmagovalno mesto pa je pripadlo španski metalni skupini Megara s pesmijo 11.11. Tokrat je za pesmi glasovala samo žirija, ki so jo sestavljali Celso Valli (predsednik žirije), Anna Bischi (glasbenica), Clarissa Martinelli (novinarka), John Vignola (novinar) in Steve Lyon (producent), poroča Eurovision World.com.

Skupini, ki je z delovanjem začela ime junija leta 2020, je ime izbral prav Jan Plestenjak. “Do Jana smo prišli po glasbene nasvete, mu pokazali svoje pesmi in tako smo pri njem tudi izbrali ime. Prejšnje, ki smo ga izbrali, mu ni dišalo. Mi smo le kimali in se mu nismo upali zoperstaviti. Jan je dejal, da si nas predstavlja kot like iz stripov in od tod nam je na pamet prišlo ime Booom!,” so fantje lansko poletje povedali za Aleteio. 

Pesem Dance like this skupine Boom in zmagovalno špansko pesem si lahko ogledate spodaj.

 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.