Magazin > VIP
5623 ogledov

To mesto je naša skupina zasedla na izboru v San Marinu! Bravo!

skupina boom youtube
Kapo dol, fantje.

V soboto, 24. februarja, je v San Marinu potekal izbor za pesem Evrovizije, ki bo letos maja na Švedskem. Med sedemnajstimi kandidati je nastopila tudi naša skupina z imenom Boom, ki jo sestavljajo Luka Cvetičanin, Patrik Mrak in Matevž Derenda. 

Skupina Boom je s pesmijo Dance like this dosegla končno peto mesto, zmagovalno mesto pa je pripadlo španski metalni skupini Megara s pesmijo 11.11. Tokrat je za pesmi glasovala samo žirija, ki so jo sestavljali Celso Valli (predsednik žirije), Anna Bischi (glasbenica), Clarissa Martinelli (novinarka), John Vignola (novinar) in Steve Lyon (producent), poroča Eurovision World.com.

Skupini, ki je z delovanjem začela ime junija leta 2020, je ime izbral prav Jan Plestenjak. “Do Jana smo prišli po glasbene nasvete, mu pokazali svoje pesmi in tako smo pri njem tudi izbrali ime. Prejšnje, ki smo ga izbrali, mu ni dišalo. Mi smo le kimali in se mu nismo upali zoperstaviti. Jan je dejal, da si nas predstavlja kot like iz stripov in od tod nam je na pamet prišlo ime Booom!,” so fantje lansko poletje povedali za Aleteio. 

Pesem Dance like this skupine Boom in zmagovalno špansko pesem si lahko ogledate spodaj.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.