To o seksu ne drži

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med številnimi miti o hujšanju in izgubljanju kalorij je pogost tudi ta, da lahko s seskom pokurite 300 kalorij. Verjamete?
Oglej si celoten članek

Pomislite še enkrat. 300 kalorij povprečno izgubite s 45 minutnim tekom, kar vsekakor ne moremo enačiti z enkratnim predajanjem spolnim užitkom, pravijo raziskovalci z univerze v Alabami, ki so se mita lotili s pomočjo raziskave.

"To, da lahko s seksom pokurite 300 kalorij, je le še eden od zdravstvenih mitov, ki jim radi verjamemo," razlaga David Allison, vodja raziskave in dodaja, da je resnica veliko skromnejša. "Povprečni človek med seksom izgubi samo 21 kalorij," dodaja in razlaga, da je poraba kalorij odvisna od teže, kondicijske pripravljenosti, dolžine seksa in položaja, ki določa mišice, ki so med spolnim odnosom aktivne, poroča New England Journal of Medicine.

In koliko časa se predajajo strastem tisti, ki med seksom porabijo povprečno število kalorij, torej 21 kalorij? Le šest minut, pravijo raziskovalci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.