Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

To o seksu ne drži

par Shutterstock
Med številnimi miti o hujšanju in izgubljanju kalorij je pogost tudi ta, da lahko s seskom pokurite 300 kalorij. Verjamete?

Pomislite še enkrat. 300 kalorij povprečno izgubite s 45 minutnim tekom, kar vsekakor ne moremo enačiti z enkratnim predajanjem spolnim užitkom, pravijo raziskovalci z univerze v Alabami, ki so se mita lotili s pomočjo raziskave.

"To, da lahko s seksom pokurite 300 kalorij, je le še eden od zdravstvenih mitov, ki jim radi verjamemo," razlaga David Allison, vodja raziskave in dodaja, da je resnica veliko skromnejša. "Povprečni človek med seksom izgubi samo 21 kalorij," dodaja in razlaga, da je poraba kalorij odvisna od teže, kondicijske pripravljenosti, dolžine seksa in položaja, ki določa mišice, ki so med spolnim odnosom aktivne, poroča New England Journal of Medicine.

In koliko časa se predajajo strastem tisti, ki med seksom porabijo povprečno število kalorij, torej 21 kalorij? Le šest minut, pravijo raziskovalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.