To se zgodi, če pojeste banano s črnimi pikami

Foto: Špela Mohorič
Foto: Špela Mohorič
Bi verjeli?
Oglej si celoten članek

Banane vsebujejo idealno kombinacijo ogljikovih hidratov in mineralnih snovi (kot sta kalij in magnezij). Kljub temu pa banane, čim se na njih pojavijo črni madeži ali pikice, pogosto končajo v smeteh. Vendar je to velika napaka, saj to ne pomeni, da so banane zaradi njih slabe. Ravno obratno! Zrele banane namreč proizvajajo snovi, ki lahko celo preprečijo nastanek raka.

To pa tudi ni edini razlog, zaradi katerega so zrele banane koristne. Med drugim preprečujejo zgago, pomagajo proti zaprtju, pomagajo proti depresiji in nespečnosti, znižujejo krvni tlak, pomagajo pri lajšanju menstrualnih težav, dajejo moč, vračajo energijo, pomagajo pri pomanjkanju železa v krvi in blažijo želodčne težave.

Že hitite po banano? Kljub njihovim pozitivnim lastnostim, pa se ob zgoraj naštetih težavah vseeno posvetujte tudi z zdravnikom.

PROMO Nad vnet mehur po naravni poti

PROMO Priljubljenost naravnih rastlinskih izvlečkov tudi v izdelkih za nego las

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:42 3. Maj 2019.

    Če nič ne ješ tudi preprečuje raka. Umreš namreč od lakote...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.