To so triki, da bodo brisače ostale mehke

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
S temi triki bodo vaše brisače mehke in puhaste tudi po številnih pranjih.
Oglej si celoten članek

Operite jih v hladni vodi, ki preprečuje krčenje vlaken, pomaga ohraniti prvotno barvo in je učinkovitejša v boju s številnimi madeži. 

Znebite se mehčalca. Kemikalije v mehčalcu poškodujejo vlakna, zaradi katerih se brisače ob vsakem pranju uničujejo. Namesto mehčalca brisačam, ki jih je najbolje prati ločeno od drugega perila, v sušilec dodajte teniško žogico.  

Bodite pozorni tudi na količino praška za perilo, ki se iz brisač težko izpere, zato le te postanejo bolj grobe. Dodajte ga točno toliko, kot piše v navodilih, da ga na kilogram perila potrebujete. 

Ne presušite jih. Brisače se sušijo hitreje kot ostalo perilo, zato jih iz sušilca odstranite prej in jih do konca posušite na zraku. 

Kako pogosto jih prati?

Ne glede na to, kako čisti ste, na brisači vedno pustit plast odmrle kože. Vlažne brisače pa so tudi zelo rodoviten teren za različne bakterije, zato jih je potrebno menjati vsake dva dni. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.