Magazin > Odnosi in prosti čas
6889 ogledov

To so triki, da bodo brisače ostale mehke

brisače Žurnal24 main
S temi triki bodo vaše brisače mehke in puhaste tudi po številnih pranjih.

Operite jih v hladni vodi, ki preprečuje krčenje vlaken, pomaga ohraniti prvotno barvo in je učinkovitejša v boju s številnimi madeži. 

Znebite se mehčalca. Kemikalije v mehčalcu poškodujejo vlakna, zaradi katerih se brisače ob vsakem pranju uničujejo. Namesto mehčalca brisačam, ki jih je najbolje prati ločeno od drugega perila, v sušilec dodajte teniško žogico.  

Bodite pozorni tudi na količino praška za perilo, ki se iz brisač težko izpere, zato le te postanejo bolj grobe. Dodajte ga točno toliko, kot piše v navodilih, da ga na kilogram perila potrebujete. 

Ne presušite jih. Brisače se sušijo hitreje kot ostalo perilo, zato jih iz sušilca odstranite prej in jih do konca posušite na zraku. 

Kako pogosto jih prati?

Ne glede na to, kako čisti ste, na brisači vedno pustit plast odmrle kože. Vlažne brisače pa so tudi zelo rodoviten teren za različne bakterije, zato jih je potrebno menjati vsake dva dni. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice