Magazin > Odnosi in prosti čas
1627 ogledov

7 trikov, kako pajke zadržati čim dlje od spalnice (in postelje)

Spanje Profimedias

Zagotovo poznate tisti občutek, ko se sveže stuširani zapodite v posteljo in tik nad vzglavnikom zagledate njega – pajka, ki preži na vas. Zadeva je neprijetna tudi za tiste, ki se jih ne bojijo, da o arahnofobih (arahnofobija – strah pred pajki) sploh ne govorimo. Spodaj si preberite, s kakšnimi triki jih lahko zadržite čim dlje od vaše spalnice in postelje.

Redno menjanje posteljnine

Način, s katerim se boste znebili vseh vrst žuželk, pajkov in drugih neprijetnih 'obiskovalcev'. Pajke e posebej privlačijo maščobe z vaših las, kože in odmrle celice, ki se kopičijo preko noči na naših posteljninah.

Pod posteljo ne imejte škatel in podobnih stvari

Če imate pod posteljo različne predmete, škatle in ostalo navlako, jo umaknite. Tako pajkom dajete zavetje, kjer se lahko razmnožujejo in si med vašimi predmeti 'gradijo' domove. Pod posteljo ne imejte ničesar in poskrbite, da boste tla pod posteljo redno čistili in sesali.

Uporabite eterična olja

Določeni vonji pajke odganjajo, zato eterična olja razpršite kar po posteljnini. Predlagamo olje pomaranče, limone, in sivke. V deciliter vode dajte nekaj kapljic eteričnega olja in zmes pošpricajte po postelji.

Posteljo umaknite od zida

S tem, ko se postelja dotika zidu ali nočne omarice, ki je prislonjena na zid, pajkom omogočite prosto pot do vaše postelje, prosto pot do sprehoda po vas.

Na postelji ne jejte

Kot lahko predvidevate – drobtine privlačijo pajke. Zato se držite pravila, da se je za mizo in ne v postelji.

Redno čistite svetilke in ventilatorje

Odlična mesta za skrivanje pajkov in 'gradnjo' njihovih mrež. Poskrbite, da so svetilke in ventilatorji vedno očiščeni in da se na njih ne začne nabirati prah.

Suh zrak

Naj bo zrak v spalnici čim bolj suh. Pajki ljubijo vlago, piše Remedy Daily.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice