To sposobnost ima le en odstotek ljudi, tudi Meghan Markle

Foto: Profimedia
Veste, kaj je ambidekstrija?
Oglej si celoten članek

Vojvodinja Meghan je talentirana igralka, ima pa še en "talent“ – je obojeročna, kar pomeni, da nima dominantne roke (ambidekstrija). Mediji so nekdanjo igralko vzeli pod drobnogled in ugotovili, da Meghan pri igranju kitare, držanju vilice in pitju uporablja levo roko, piše pa z desno. Prav tako z desno roko drži torbico.

Nekatere nedavne študije so pokazale, da je za osebe s to sposobnostjo značilno tudi to, da z lahkoto izražajo svojo čustva. Kot pišejo, ima to sposobnost le en odstotek ljudi na svetu.

Zanimivost: Princ Harry, vojvodinja Kate in kraljica so desničarji, princ William in princ George pa levičarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:04 16. Avgust 2018.

    Dobikonočna spretnost, od tega lahko še reveži živijo.. bbbrrruuuuhhhaaahhhhaaa

  • 07:37 16. Avgust 2018.

    Kakšno skropucalo. Za igranje kitare potrebuješ obe roki, vilice tudi sam držim z levo (v desni je nož), s katero …

  • 23:33 15. Avgust 2018.

    Bravo Meghan! Ambidekstrija je super "motnja". Uporabljaš tisto roko, ki je prosta. Sicer imajo roke vseeno svojo dominantno funkcijo, ampak …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.