Magazin > VIP
16500 ogledov

To sposobnost ima le en odstotek ljudi, tudi Meghan Markle

meghan markle
Veste, kaj je ambidekstrija?

Vojvodinja Meghan je talentirana igralka, ima pa še en "talent“ – je obojeročna, kar pomeni, da nima dominantne roke (ambidekstrija). Mediji so nekdanjo igralko vzeli pod drobnogled in ugotovili, da Meghan pri igranju kitare, držanju vilice in pitju uporablja levo roko, piše pa z desno. Prav tako z desno roko drži torbico.

Nekatere nedavne študije so pokazale, da je za osebe s to sposobnostjo značilno tudi to, da z lahkoto izražajo svojo čustva. Kot pišejo, ima to sposobnost le en odstotek ljudi na svetu.

Zanimivost: Princ Harry, vojvodinja Kate in kraljica so desničarji, princ William in princ George pa levičarja.

Komentarjev 4
  • kapibara 09:04 16.avgust 2018.

    Dobikonočna spretnost, od tega lahko še reveži živijo.. bbbrrruuuuhhhaaahhhhaaa

  • Ejsi_Disi 07:37 16.avgust 2018.

    Kakšno skropucalo. Za igranje kitare potrebuješ obe roki, vilice tudi sam držim z levo (v desni je nož), s katero roko pa držiš kozarec pa ni nobena umetnost.

  • jerneja45 23:33 15.avgust 2018.

    Bravo Meghan! Ambidekstrija je super "motnja". Uporabljaš tisto roko, ki je prosta. Sicer imajo roke vseeno svojo dominantno funkcijo, ampak fajn je, ko ne rabiš kaj dosti razmišljat kako si boš vse naložil v levo, da bo desna prosta. Moj ...prikaži več profesor je bil obojeročen. Super zanj, hudo za nas. Z eno roko je pisal po tabli, z drugo podčrtoval ali pa z eno pisal na tablo spodaj, zgoraj pa z drugo že brisal naslov. 😁 Madonca smo morali hiteti s prepisovanjem, ker he bil zelo hiter.

Sorodne novice