Toliko poskusov je Nipič potreboval, da je posnel Silvestrski poljub

Foto: Mediaspeed.net
Foto: Mediaspeed.net
Letos mu bomo lahko prisluhnili v novoletnem televizijskem programu.
Oglej si celoten članek

Silvestrski poljub je gotovo pesem, brez katere v tem času ne gre. Dušan Velkaverh je zanjo napisal besedilo, Jože Privšek glasbo in aranžma, izvaja pa jo Alfi Nipič. Posneta je bila 8. decembra 1971 ob 10:30 uri v zgolj treh poskusih, na snemanju silvestrske oddaje v studiu 14 na Radiu Ljubljana. Pesem so nato premierno predvajali na že vnaprej posneti novoletni oddaji nacionalne televizije, na silvestrski večer 31. decembra 1971, točno ob polnoči, saj so s tem želeli popestriti silvestrski večer. Alfi Nipič še vedno rad nastopa in z veseljem med drugim odpoje tudi zimzeleni Silvestrski poljub, a letos ga na prostem vendarle ne bo. Za zurnal24.si je pojasnil:

"Letos sem prejel štiri ponudbe za nastopanje na prostem, a so mi zdravniki to odsvetovali. 56 let sem redno prepeval na najrazličnejših prireditvah, tokrat bo to tretje leto, ko ne bom nastopal. Predhodno sta dve leti minili brez nastopanja v silvestrskem času zaradi covida. Sem pa letos v decembru sodeloval pri snemanju novoletnega programa za šest televizijskih postaj, med drugim tudi za RTV Slovenija, kjer sem pred 50 leti tudi prvič v življenju nastopil ter odpel Silvestrski poljub."

Božične praznike in novo leto bo Alfi pričakal v krogu družine, po novem letu pa je pred njim novi podvig, saj bo izšla njegovo dolgo pričakovana avtobiografija, ki bo vsebovala tudi več kot 300 fotografij.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.