Magazin > VIP
4913 ogledov

Toliko poskusov je Nipič potreboval, da je posnel Silvestrski poljub

Alfi Nipič Mediaspeed.net
Letos mu bomo lahko prisluhnili v novoletnem televizijskem programu.

Silvestrski poljub je gotovo pesem, brez katere v tem času ne gre. Dušan Velkaverh je zanjo napisal besedilo, Jože Privšek glasbo in aranžma, izvaja pa jo Alfi Nipič. Posneta je bila 8. decembra 1971 ob 10:30 uri v zgolj treh poskusih, na snemanju silvestrske oddaje v studiu 14 na Radiu Ljubljana. Pesem so nato premierno predvajali na že vnaprej posneti novoletni oddaji nacionalne televizije, na silvestrski večer 31. decembra 1971, točno ob polnoči, saj so s tem želeli popestriti silvestrski večer. Alfi Nipič še vedno rad nastopa in z veseljem med drugim odpoje tudi zimzeleni Silvestrski poljub, a letos ga na prostem vendarle ne bo. Za zurnal24.si je pojasnil:

"Letos sem prejel štiri ponudbe za nastopanje na prostem, a so mi zdravniki to odsvetovali. 56 let sem redno prepeval na najrazličnejših prireditvah, tokrat bo to tretje leto, ko ne bom nastopal. Predhodno sta dve leti minili brez nastopanja v silvestrskem času zaradi covida. Sem pa letos v decembru sodeloval pri snemanju novoletnega programa za šest televizijskih postaj, med drugim tudi za RTV Slovenija, kjer sem pred 50 leti tudi prvič v življenju nastopil ter odpel Silvestrski poljub."

Božične praznike in novo leto bo Alfi pričakal v krogu družine, po novem letu pa je pred njim novi podvig, saj bo izšla njegovo dolgo pričakovana avtobiografija, ki bo vsebovala tudi več kot 300 fotografij.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.