Tragično: 27-letnik umrl, ker je varčeval za poroko

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Žalostno, a resnično …
Oglej si celoten članek

Josh Wilkerson je umrl le nekaj mesecev pred svojo poroko, za katero je varčeval tudi na račun svojega zdravja, kar se je izkazalo za usodno odločitev.  Po tem, ko je začel kot bolnik s tipom diabetesa 1 jemati cenejšo verzijo inzulina, ki je dostopen brez recepta, se je začel spopadati z intenzivnimi želodčnimi težavami in nihanjem razpoloženja zaradi visokega nivoja krvnega sladkorja. 

V juniju, le nekaj mesecev pred poroko, pa je Wilkersona šef zavetišča, kjer je bil zaposlen, prosil, da ostane čez noč. Ker je rabil denar za poroko, je privolil. Ko ga zaročenka po nekaj urah ni dobila na telefon, je odhitela v zavetišče, kjer ga je našla nezavestnega. Zdravniki so ugotovili, da ga je večkrat zadela kap in to le nekaj ur po tem, ko je vzel cenejšo verzijo inzulina. Padel je v diabetično komo, saj je bila raven sladkorja v krvi sedemnajstkrat višja kot običajno. Zdravniki so ga z aparati pri življenju sicer ohranjali še pet dni, a žal mu ni bilo pomoči. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:30 9. Avgust 2019.

    > "To pa je res tragično. Kako morajo prodajati tako nekvaliteten inzulin?" ------------------ Kako mora imeti kao najnaprednejša država na …

  • 16:08 9. Avgust 2019.

    To pa je res tragično. Kako morajo prodajati tako nekvaliteten inzulin?

  • 11:07 9. Avgust 2019.

    Hahahaha, hjao.. diabetes je pa najbrž dobil zaradi njihovih pesticidov pa prekomernega sladkorja v hrani, pijači.. To bi moral članek …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.