Magazin > Bizarno
60817 ogledov

Tragično: 27-letnik umrl, ker je varčeval za poroko

Josh Wilkerson Profimedia
Žalostno, a resnično …

Josh Wilkerson je umrl le nekaj mesecev pred svojo poroko, za katero je varčeval tudi na račun svojega zdravja, kar se je izkazalo za usodno odločitev.  Po tem, ko je začel kot bolnik s tipom diabetesa 1 jemati cenejšo verzijo inzulina, ki je dostopen brez recepta, se je začel spopadati z intenzivnimi želodčnimi težavami in nihanjem razpoloženja zaradi visokega nivoja krvnega sladkorja. 

V juniju, le nekaj mesecev pred poroko, pa je Wilkersona šef zavetišča, kjer je bil zaposlen, prosil, da ostane čez noč. Ker je rabil denar za poroko, je privolil. Ko ga zaročenka po nekaj urah ni dobila na telefon, je odhitela v zavetišče, kjer ga je našla nezavestnega. Zdravniki so ugotovili, da ga je večkrat zadela kap in to le nekaj ur po tem, ko je vzel cenejšo verzijo inzulina. Padel je v diabetično komo, saj je bila raven sladkorja v krvi sedemnajstkrat višja kot običajno. Zdravniki so ga z aparati pri življenju sicer ohranjali še pet dni, a žal mu ni bilo pomoči. 

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav
Komentarjev 4
  • popokatopetl 16:30 09.avgust 2019.

    > "To pa je res tragično. Kako morajo prodajati tako nekvaliteten inzulin?" ------------------ Kako mora imeti kao najnaprednejša država na svetu tako dober zdravstveni sistem, da mora diabetik plačat 1200$ mesečno za kvaliteten insulin? V Walmartu se sicer dobi 10x ...prikaži večx cenejši, ampak deluje precej počasneje in izgleda ne dovolj dobro za vse.

  • Kmodri 16:08 09.avgust 2019.

    To pa je res tragično. Kako morajo prodajati tako nekvaliteten inzulin?

  • NeAnonimni 11:07 09.avgust 2019.

    Hahahaha, hjao.. diabetes je pa najbrž dobil zaradi njihovih pesticidov pa prekomernega sladkorja v hrani, pijači.. To bi moral članek povedati.

Sorodne novice