Slovenija
9031 ogledov

V zadnjih 24. urah gore vzele že dve življenji

reševanje v gorah helikopter reševalci gore PU Kranj Fotografija je simbolična.
Umrl slovenski gornik.

Na portalu Uprave RS za zaščito in reševanje je tudi danes zapis o tragični nesreči v gorah. Posadka helikopterja slovenske vojske je tokrat poletela na področje Julijskih Alp. Ob 10.27 je namreč pri sestopu iz Velikega Špičja zdrsnilu planinincu, ki nesreče na žalost ni preživel. 

Iz Policijske uprave Kranj so naknadno sporočili, da je šlo za slovenskega gornika, ki je umrl zaradi padca pri sestopu z zahtevne planinske poti. Moški, ki je umrl na kraju padca čez skalni skok na melišče, je bil sicer ustrezno opremljen.

helikopterska nujna medicinska pomoč Reševalci Zdravje "Ni ti lahko, ko ti v helikopter prinesejo napol zapolnjena nosila"

 | Avtor: Google maps Google maps
Gorski reševalci GRS Bohinj in posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo GRS Brnik sta s helikopterjem preminulega planinca prepeljala v dolino.

Z Opel Combom na potep Triki Popotnik Pred turo: v avtu pustite ta listek

V zadnjih 24 urah so tako naše gore vzele že dve življenji, včeraj je na območju Kamniških Alp usodno zdrsnilo 26-letnemu dekletu.

reševanje v gorah helikopter reševalci gore Tragedija Slovenija V Kamniških Alpah umrla mlada planinka

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.