Šport
7262 ogledov

Zavzel se je za dekle, v pretepu smrtno poškodovan

Nikita Voropajev Reševalni pas/Twitter
Ruski hokejist je umrl zaradi hudih poškodb, ki jih je skupil v pretepu.

Pred dvema tednoma se je Nikita Voropajev, hokejist moštva Avangard Tambov, zapletel v fizični obračun. Po poročanju lokalnih medijev je sedemindvajsetletnik posredoval v sporu med mladim moškim in žensko, potem ko je moški očitno maltretiral spremljevalko.

Maksim Dadašev Video Šport Ruski boksar umrl v ameriški bolnišnici

Incident se je zgodil v središču Tambova, krajšo pa je potegnil Voropajev. Kljub udarcem je hokejist sam prišel do svojega stanovanja, toda obšla ga je slabost.

Po prvem pregledu zdravniki niso odkrili nič pretresljivega, toda Voropajevu se je stanje poslabšalo in ob ponovnem pregledu so ugotovili, da ima počeno lobanjo in da mu kri zaliva možgane. 

Nesrečnega hokejista so dali v umetno komo in upali na stabiliziranje, da bi ga lahko prestavili v Moskvo, kjer bi opravili zahtevno operacijo. Toda v četrtek je Voropajev umrl v bolnišnici v Tambovu.

Marc Batchelor streljanje Foto Šport Pistorius mu je grozil, zdaj kruto ustreljen pred svojo hišo

Krivca za njegovo stanje je ruska policija že aretirala in ga obtožila zadajanja hudfih telesnih poškodb s smrtnim izidom.

Voropajev je sicer igral za že omenjeni Avangard, ki je nekakšna "podružnica" HK Tambov, ta nastopa v ligi VHL.

Nikita Voropajev | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 1
  • TistoPravo 23:53 28.julij 2019.

    Svet je nor...ubija se pa tiste, ki si želijo pravico...počivaj v miru. Netolažljivo za svojce, pa vseeno jemodrešen te norosti...