Šport
3681 ogledov

V Pakistanu umrl slovenski alpinist

Janez Svoljšak (desno) Facebook Janez Svoljšak (desno) je izdihnil v baznem taboru.
Iz alpinistične odprave v Karakorumu je prišla žalostna novica.

Planinska zveza Slovenije (PZS) je danes sporočila, da je na odpravi v Pakistanu umrl slovenski vrhunski alpinist Janez Svoljšak, član Alpinističnega odseka PD Kranj.

Šlo je za odpravo na šesttisočak Tahu Rutum v Karakorumu v Pakistanu. Svoljšak, doma iz Škofje Loke, je umrl v baznem taboru.

Po prvih informacijah je med spanjem malo pred četrto uro zjutraj globoko zahropel, izgubil zavest in prenehal dihati. V baznem taboru so takoj začeli z nujno medicinsko pomočjo in ga tri ure oživljali. Trenutno potekajo aktivnosti za prevoz preminulega v dolino in nato v Slovenijo, so zapisali na PZS.

Zinedine Zidane Real Madrid Šok Šport Tragedija v družini Zidane, trener Reala zapustil priprave

Svoljšak je v preteklosti že plezal na alpinističnih odpravah v Pakistanu, Patagoniji in na Aljaski, kombinirane smeri oziroma slapove v kanadskem Skalnem gorovju ter Montani in Koloradu v ZDA. Med njegovimi vzponi izstopata tudi solo vzpon v severni steni Matterhorna (Schmidtova smer) in solo vzpon na Mont Blanc v enem dnevu po grebenu Innominata.

Leta 2016 je bil evropski prvak v lednem plezanju in zmagovalec na tekmi svetovnega pokala.

Sveča "Ne razumem ... " Šport Najstnik tragično umrl pred očmi družine in prijateljev
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.