Transseksualko izločili iz lepotnega izbora

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Z dolgimi blond lasmi in osupljivim telesom je Jenna Talackova videti kot prava lepotna kraljica. Vendar se lepotička žal letos ne bo smela udeležiti tekmovanja za kanadsko miss Universe.
Oglej si celoten članek

Organizatorji kanadskega lepotnega izbora za miss Universe so eno izmed tekmovalk, 23-letno Jenno Talackovo, izločili iz tekmovanja, ko so izvedeli, da je prestala operacijo za spremembo spola. Njihova odločitev, ki je sicer sprožila številne ogorčene odzive oboževalcev izbora, je namreč temeljila na tem, da čeprav je uradno "pravo dekle," pravila določajo, da morajo biti vse tekmovalke "po naravi rojene kot ženske", zato so jo diskvalificirali. "Diskvalificirana sem, vendar ne bom obupala. Ne bom jim dopustila, da me izločijo zaradi diskriminacije," je izjavila.

Jenna, ki je sicer na prijavnem obrazcu zakljukala, da je bila rojena kot ženska, kasneje pa priznala, da to ni res, je tekmovala že na številnih lepotnih izborih za miss Universe in transseksualnih tekmovanjih.

Svetlolasa lepotička je operacijo za spremembo spola prestala pri 19 letih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.