Magazin > VIP
24 ogledov

Transseksualko izločili iz lepotnega izbora

Jenna Talackova Youtube
Z dolgimi blond lasmi in osupljivim telesom je Jenna Talackova videti kot prava lepotna kraljica. Vendar se lepotička žal letos ne bo smela udeležiti tekmovanja za kanadsko miss Universe.

Organizatorji kanadskega lepotnega izbora za miss Universe so eno izmed tekmovalk, 23-letno Jenno Talackovo, izločili iz tekmovanja, ko so izvedeli, da je prestala operacijo za spremembo spola. Njihova odločitev, ki je sicer sprožila številne ogorčene odzive oboževalcev izbora, je namreč temeljila na tem, da čeprav je uradno "pravo dekle," pravila določajo, da morajo biti vse tekmovalke "po naravi rojene kot ženske", zato so jo diskvalificirali. "Diskvalificirana sem, vendar ne bom obupala. Ne bom jim dopustila, da me izločijo zaradi diskriminacije," je izjavila.

Jenna, ki je sicer na prijavnem obrazcu zakljukala, da je bila rojena kot ženska, kasneje pa priznala, da to ni res, je tekmovala že na številnih lepotnih izborih za miss Universe in transseksualnih tekmovanjih.

Svetlolasa lepotička je operacijo za spremembo spola prestala pri 19 letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.