Tretji festival avtorske fotografije

Foto: Žurnal24 Festival bodo odprli z razstavo Fotonični trenutki.
V okviru Meseca fotografije se bo po Sloveniji v dobrem mesecu predstavilo okrog 30 domačih in tujih avtorskih projektov. Spremljal pa jih bo bogat kulturni program.
Oglej si celoten članek

Festival Mesec fotografije se bo odvijal med sredino oktobra in koncem novembra po vsej Sloveniji. Po vzoru nekaterih evropskih prestolnic se bodo povezale različne organizacije, muzeji in galerije, ki bodo organizirali razstave.

V času in prostoru, kjer sodobna fotografija na institucionalni sferi še vedno ne dosega zadovoljivega statusa, je takšna programska ponudba dobrodošla za vse ljubitelje fotografije in vizualne umetnosti nasploh.

Poleg razstav festival ponuja živahen spremljevalni program: simpozij o sodobni fotografski produkciji s poglavji Fotografija in založništvo, Institucionalna sfera v polju avtorske fotografije ter Fotografsko izobraževanje, predstavitve in pogovore z avtorji ter kustosi, predavanja, vodstva po razstavah, razne delavnice in omizja.

Podeljeni bosta tudi nagradi za Razstavo leta, ki jo prejmeta avtor samostojne razstave in galerist oziroma kustos skupinske razstave.

Mesec fotografije se odpre z mednarodno skupinsko razstavo Fotonični trenutki / Photonic Moments, pregledom sodobne fotografije dežel vzhodne in jugovzhodne Evrope, kar je tudi uradna selekcija festivala, ki v naslednjem letu gostuje po različnih evropskih destinacijah. Otvoritvena razstava bo 22. 10. in bo na ogled do 16. 11. 2008 v Cankarjevem domu. Na razstavi tokrat sodeluje 19 avtorjev iz šestih držav (Grčija, Hrvaška, Madžarska, Slovenija, Srbija, Turčija).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.