Magazin
16 ogledov

Tretji festival avtorske fotografije

Festival bodo odprli z razstavo Fotonični trenutki. Žurnal24 main
V okviru Meseca fotografije se bo po Sloveniji v dobrem mesecu predstavilo okrog 30 domačih in tujih avtorskih projektov. Spremljal pa jih bo bogat kulturni program.

Festival Mesec fotografije se bo odvijal med sredino oktobra in koncem novembra po vsej Sloveniji. Po vzoru nekaterih evropskih prestolnic se bodo povezale različne organizacije, muzeji in galerije, ki bodo organizirali razstave.

V času in prostoru, kjer sodobna fotografija na institucionalni sferi še vedno ne dosega zadovoljivega statusa, je takšna programska ponudba dobrodošla za vse ljubitelje fotografije in vizualne umetnosti nasploh.

Poleg razstav festival ponuja živahen spremljevalni program: simpozij o sodobni fotografski produkciji s poglavji Fotografija in založništvo, Institucionalna sfera v polju avtorske fotografije ter Fotografsko izobraževanje, predstavitve in pogovore z avtorji ter kustosi, predavanja, vodstva po razstavah, razne delavnice in omizja.

Podeljeni bosta tudi nagradi za Razstavo leta, ki jo prejmeta avtor samostojne razstave in galerist oziroma kustos skupinske razstave.

Mesec fotografije se odpre z mednarodno skupinsko razstavo Fotonični trenutki / Photonic Moments, pregledom sodobne fotografije dežel vzhodne in jugovzhodne Evrope, kar je tudi uradna selekcija festivala, ki v naslednjem letu gostuje po različnih evropskih destinacijah. Otvoritvena razstava bo 22. 10. in bo na ogled do 16. 11. 2008 v Cankarjevem domu. Na razstavi tokrat sodeluje 19 avtorjev iz šestih držav (Grčija, Hrvaška, Madžarska, Slovenija, Srbija, Turčija).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.