Trije miti o ravnem trebuhu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Če mislite, da vas bo do ravnega trebuščka pripeljalo sto trebušnjakov na dan, se motite. Osvežite si spomin s tremi najpogostejšimi miti o ravnem trebuščku.
Oglej si celoten članek

Mit: Za raven trebuh je treba delati trebušnjake.
Resnica: Trebušnjaki so dobrodošli takrat, ko želite že raven trebušček le definirati, če pa se želite znebiti odvečne maščobe, se morate pred trebušnjaki posvetiti zdravi prehrani in kardiovadbi. Tek, hitra hoja, kolesarjenje, rolanje in skupinska vadba bodo poskrbeli za kurjenje kalorij in tako zmanjšali obseg trebuha in pasu, zdrava prehrana in več manjših obrokov na dan pa bodo poskrbeli, da se maščobne blazinice na trebuhu ne bodo več nabirale.

Mit: Telovadba je pomembnejša od zdrave prehrane.
Resnica: Zdrava prehrana je ključ do vitkega telesa in ravnega trebuha. Uspelo vam bo, če boste obroke načrtovali vnaprej, saj se boste tako lažje izognili pastem nezdrave prehrane. Jejte beljakovine, sadje in zelenjavo, polnozrnata živila, pijte vodo, zeleni čaj in limonado, izogibajte pa se predvsem sladkorju.

Mit: Za raven trebuh je treba telovaditi vsak dan.
Resnica: Če se držite načel zdrave prehrane, je dovolj, če telovadite trikrat na teden. Neaktivni začnite počasi – dober začetek sta lahko tudi sprehod v službo ali trgovino. Poskusite z vadbo, ki preoblikuje celo telo, kot sta pilates in joga.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.