Trije prelivi za osvežitev las

Foto: Žurnal24 Preliv za sijoče lase lahko pripravite sami. (Foto: Imaxtree)
Začetek leta je pravi čas za razstrupljanje telesa. Tokrat vam ponujamo tri naravne prelive, s katerimi boste osvežili in pomladili lase in lasišče.
Oglej si celoten članek

Zeliščne prelive uporabite po šamponiranju namesto balzama. Za boljši učinek jih čez lase prelijte večkrat – v kad postavite vedro, preliv iz vrča prelijte čez lase, nato spet v vrč in spet čez lase.

Rožmarin za temne lase
Vejico rožmarina – če se le da, svežega – dodajte v vrč vrele vode in pustite stati eno uro. Rožmarinovo vejico odstranite in s prelivom sperite lase. Ker rožmarin vsebuje veliko eteričnega olja, lahko z njim negujete tudi suhe in poškodovane konice.

Kamilice za svetle lase
Za kamilični preliv boste potrebovali 30 gramov posušenih kamiličnih cvetov. Tudi te za eno uro namočite v vrelo vodo in z njimi spirajte lase.

Koprive proti prhljaju
Preliv proti prhljaju pripravite dan pred uporabo. Uporabljajte ga redno, po vsakem umivanju las. Pripravljen preliv lahko za večkratno uporabo shranite v steklenico. Zanj potrebujete 25 gramov svežih ali 40 gramov suhih koprivnih listov, 25 gramov krešinih cvetov, 30 mililitrov jabolčnega kisa in liter vrele vode. Sestavine čez noč namočite v vodi, odcedite in primešajte kis.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.