Magazin > Lepota & telo
215 ogledov

Trije prelivi za osvežitev las

Preliv za sijoče lase lahko pripravite sami. (Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
Začetek leta je pravi čas za razstrupljanje telesa. Tokrat vam ponujamo tri naravne prelive, s katerimi boste osvežili in pomladili lase in lasišče.

Zeliščne prelive uporabite po šamponiranju namesto balzama. Za boljši učinek jih čez lase prelijte večkrat – v kad postavite vedro, preliv iz vrča prelijte čez lase, nato spet v vrč in spet čez lase.

Rožmarin za temne lase
Vejico rožmarina – če se le da, svežega – dodajte v vrč vrele vode in pustite stati eno uro. Rožmarinovo vejico odstranite in s prelivom sperite lase. Ker rožmarin vsebuje veliko eteričnega olja, lahko z njim negujete tudi suhe in poškodovane konice.

Kamilice za svetle lase
Za kamilični preliv boste potrebovali 30 gramov posušenih kamiličnih cvetov. Tudi te za eno uro namočite v vrelo vodo in z njimi spirajte lase.

Koprive proti prhljaju
Preliv proti prhljaju pripravite dan pred uporabo. Uporabljajte ga redno, po vsakem umivanju las. Pripravljen preliv lahko za večkratno uporabo shranite v steklenico. Zanj potrebujete 25 gramov svežih ali 40 gramov suhih koprivnih listov, 25 gramov krešinih cvetov, 30 mililitrov jabolčnega kisa in liter vrele vode. Sestavine čez noč namočite v vodi, odcedite in primešajte kis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.