Triki, s katerimi med menstruacijo zmanjšate napihnjenost

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Strokovnjaki pravijo, da kar 70 odstotkov žensk med menstruacijo muči napihnjenost.
Oglej si celoten članek

Raven estrogena tik pred menstruacijo zraste, raven progesterona pa pade. Kadar je raven estrogena višja, se v telesu zadržuje več vode, prebava se upočasni, vse skupaj pa povzroča napihnjenost, ki pa se jo lahko s temi malimi triki znebite ali jo vsaj zmanjšate ...

V tem obdobju menstrualnega cikla posegajte po hrani, ki je bogata z beljakovinami in kalijem. Izogibajte se zelenjavi, ki povzroča zadrževanje plinov v telesu, kot je brokoli, grah, zelje in zelena solata, prav tako ni dobro pretiravati s sadnimi vlakninami. Kljub malo slabšem počutju, ne preskočite redne vadbe. Napihnjenost je namreč tudi težava sedečega načina življenja. Zmanjšajte vnos kofeina in alkohola ter se povsem izognite sladkim in gaziranim pijačam. 

Magazin Deset najbolj absurdnih mitov o menstruaciji

Pazite tudi, da malo več spite, vsaj osem ur in se potrudite, da si hrano pripravite doma, saj tista v restavracijah vsebuje veliko več soli. S težavam, ki vas pestijo pred in med menstruacijo, pa se odlično spopadajo tudi kontracepcijske tabletke. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.