Magazin > Odnosi in prosti čas
1469 ogledov

Deset najbolj absurdnih mitov o menstruaciji

žensko telo lepota golota Shutterstock
Vse to so nekoč res verjeli. Si mislite?

Menstruacija je nenormalno stanje, ki se zgodi le zato, ker ženska ni noseča, so na primer verjeli leta 1895, v svoji knjigi o zgodovini menstrualne higiene piše Sharra L. Vostral. Takrat je dr. A. F. A. King menda zapisal, da bi se ženske menstruaciji lahko izognile tako, da bi bile konstantno noseče.

V sredini devetnajstega stoletja so verjeli, da so ženske najbolj plodne ravno v času menstruacije. Danes vemo, da je ravno obratno in da so možnosti, da ženska zanosi med menstruacijo, manjše kot v katerem drugem obdobju ciklusa.

Po starodavnem francoskem prepričanju, naj bi seks med menstruacijo povzročil, da naj bi se dojenčki nato rodili s številnimi deformacijami. 

Ženske med menstruacijo naj ne bi delale. Dr. Horatio Storer je leta 1868 zapisal, da zdravnice med menstruacijo naj ne bi delale, saj pacienti v tem času v njenih rokah menda ne bi bili varni. 

V rimskih časih so verjeli, da v stiku z menstruacijo mlado vino postane kislo, da se semena na vrtu posušijo, da z dreves odpade sadje, železo napade rja, čebele poginejo, zrak napolni grozen smrad in pse žene v blaznost. 

V super popularni knjigi Sex in Education iz leta 1873 piše, da žensko telo naj ne bi pravilno funkcioniralo v času menstruacije, zato je njen avtor Edward Larke predlagal, da bi ženske en teden v mesecu, med menstruacijo, ostale doma in jim ne bi bilo treba hoditi v službo ali šolo. 

Leta 1883 so verjeli, da lahko žensko, ki med menstruacijo pretrdo dela, to vodi v posebno vrsto norosti, ki jo je Dr. George Austin poimenoval erotomania.

Ženska med menstruacijo moške menda spravlja ob pamet. Ne samo, da menstruacija bolezni povzroča ženski, škodi vsem okoli nje, predvsem moškim. Menda naj bi moške odvrnilo od seksa, če bi se ženskam med menstruacijo izogibali. 

Medicinska sestra Hildegard von Bingen je ljudi prepričala, da menstrualna kri zdravi gobavost. 

Še leta 1919 pa so verjeli, da med menstruacijo ženske ne smejo piti vina, saj se le ta spremeni v kis. 
 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice