Magazin > Lepota & telo
1674 ogledov

Tveganja, ki jih prinašajo mokre kopalke

žametne kopalke Skaya Velvet
Dame, zato se je vredno preobleči v suhe kopalke …

Bakterije živijo na toplih in vlažnih mestih, zato je pod vašimi mokrimi kopalkami njihov popoln življenjski prostor. Če si jih ne preoblečete, lahko tvegate naslednje infekcije …

Infekcija urinarnega trakta
Mokre kopalke lahko izzovejo infekcijo urinarnega trakta, ki pa ni le neprijetna, temveč tudi nevarna, če se jo ne zdravi z antibiotiki. Lahko se namreč preseli tudi na maternico in jajčnike.

Glivična infekcija
Srbečica in pekoč občutek pri uriniranju sta znaka glivične infekcije, ki se zdravi s posebnimi svečkami in mazili. Mokre kopalke tovrstno infekcijo tako izzovejo kot poslabšajo, saj je vlažno in toplo okolje raj za glivice.

Vaginalna bakterijska infekcija
Tovrstna infekcija se zelo pogosto pojavi, če hodimo naokoli v mokrih kopalkah, saj preveč vlage poruši naravno pH vrednost nožnice. Obilni izcedek in neprijeten vonj sta prva znaka tovrstne infekcije, ki se jo najbolj učinkovito zdravi z antibiotiki. 

Če se želite izogniti zgoraj naštetim težavam, se po vsakem kopanju, sploh v bazenu, stuširajte in oblecite v suhe kopalke. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.