Zdravje > Življenjski stil
1385 ogledov

Ugotovili, da legendarna Macarena rešuje življenja

Macarena Youtube
Masaža srca...

Pesem skupine Los del Rio iz leta 1993 je ne le poznana po vsem svetu, ampak nudi tudi ustrezen ritem za masažo srca, kar je 100 do 120 pritiskov na prsni koš na minuto, so nedavno sporočili španski raziskovalci.

Dve barcelonski univerzi in klinični center so teorijo, da je Macarena primerna za vzdrževanja pravilnega ritma pri masaži srca, preizkusili na 164 študentih medicine.

Prva pomoč Prvo pravilo: pomagajte! Avto Kako dajati umetno dihanje in stise srca

Rezultati so bili najboljši pri tistih študentih, ki so za masažo uporabljali aplikacijo mobilnega telefona, ki je bila nastavljena na 103 pritiskov na minuto. V tej skupini je 91 odstotkov študentov pravilno držalo ritem.

Pri študentih, ki so morali slediti ritmu pesmi Macarena, se je pravilnega ritma za masažo srca držalo 74 odstotkov študentov. Ti so bili še v prednosti, ker so z masažo pričeli nemudoma, prva skupina pa je čakala na vzpostavitev pravilnega ritma.

Tisti, ki so izvajali masažo srca brez kakršnih koli navodil, so bili pri ohranjanju ritma 24-odstotno uspešni.

Strokovnjak Zdravje Kako pomagati utopljencu

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.