Magazin > Lepota & telo
2736 ogledov

Ti lepotni rituali so bolj učinkoviti, če jih opravite zvečer

spanje Profimedias
Nekateri lepotni rituali so učinkovitejši, če jih opravite pred spanjem in z njimi ne čakate do jutra.

Nekatere zdrave navade bodo veliko bolj učinkovite, če jih opravite pred spanjem, pravi dr. Rachel Daniels. To pa za to, ker se telo med spanjem obnavlja. Če boste v svojo večerno rutino vnesli teh šest zdravih navad, se vam bodo rezultati dokaj hitro obrestovali.

Očistite obraz
Najboljša stvar, ki jo lahko storite za svojo kožo, je ta, da si pred spanjem odstranite ličila in umijete obraz. Le čista koža se lahko med spanjem obnavlja in zdravi. Spanje z ličili in nečistočo ta proces upočasni, bakterije, ki ostanejo na obrazu pa poskrbijo, da se koža hitreje postara. To ne pomeni, da jutranje čiščenje ne igra nobene vloge, a večerno je tisto, ki je bolj pomembno.

Nanesite retinoid
Retinoidi so derivati vitamina A, ki povečajo proizvodnjo kolagena, ki skrbi za mladosten videz kože. Retinoide vsebujejo tudi dnevne kreme, a jih UV žarki razbijejo, zato ga je za najboljši učinek na obraz, vrat in dlani najbolje nanesti pred spanjem.

Uporabite ustno vodico
Ustna vodica nevtralizira kisline, ki napadajo vaše zobe, dlesni in ustno votlino. Pri tem je naš zaveznik tudi slina, ki jo med spanjem proizvedemo manj, kar izsuši našo ustno votlino in dlesni, zato so bolj ranljivi. Ustna vodica pa zagotavlja dodatno zaščito, deluje antiseptično in pomaga proti bakterijam, ki povzročajo slab zadah in bolezni dlesni. 

Pojejte jogurt
Če svojemu telesu pred spanjem privoščite dozo dobrih bakterij, to okrepi vaš imunski sistem tako, da optimalno deluje tekom cele noči. Najbolj učinkoviti so jogurti z živimi kulturami, nekatere raziskave pa so celo pokazale, da vnos jogurta ali nekaterih drugih beljakovin pred spanjem pomaga pri obnavljanju mišic. 

Telovadite
Ko spimo, je naše dihanje relativno plitko, zato je tudi raven kisika v krvi nižja. Če dvajset minut pred spanjem hodite ali globoko dihate, celicam omogočite, da se napolnijo s kisikom, ki je potreben za regeneracijo med spanjem. 

Nanesite dezodorant 
Če dezodorant nanesete pred spanjem, se preko noči bolje usede v pore in se učinkoviteje spopada z znojenjem. Zjutraj noto dodate le še majhno količino. 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.