Zdravje > Aktualno
207 ogledov

S to akcijo v Sloveniji premagujejo strahove

Ustavi se!
1/3
Ustavi se!
Spodbujajo k pogovoru, k razkrivanju strahov.

V Supernovi so ustvarjalci akcije Ustavi se! portala Med.Over.net v sodelovanju z Dormeo Slovenija na skupnem dogodku, v podporo akcije Ustavi se!, simbolično zbirali km2. Veliko pozornost je na dogodku z glasbenim nastopom pritegnil ambasador akcije, Nipke. Dogodka sta se udeležila tudi Dormeo ambasadorja Filip in Blaž iz F&B Acrobatics ter s tem podprla projekt in prispevala k osvetlitvi delčka Slovenije.

V zahvalo, da so se ustavili in prispevali k osvetlitvi Slovenije, so obiskovalci dobili majhno darilce, lahko pa so tudi slikali z ambasadorji.

Vsak narisan sonček ali črtica je simbolično pomenilo, da so ozavestili svoj strah(ec), vsi pa so se lahko usedli na Dormeo udoben stol ali legli na ležišče Dormeo.

Anja Vogrič, soustvarjalka akcije: "Zbrali smo 137 črtic ali sončkov. Vsaka aktivacija je simbolično pomenila osvetlitev 10 km2 Slovenije. Skupaj za svetlo in spočito Slovenijo bomo k skupnemu števcu dodali zbranih 1370 km2. Danes imamo na spletni strani www.ustavi.se osvetljenih že 7076 km2. Vabimo vse, da kliknete gumb OSVETLJUJEM! Tako bomo skupaj prišli do zastavljenega cilja 20.273 km2, kolikor znaša površina Slovenije."

Depresija Opogumiti Slovence Zdravje "Seveda, tudi mene je kdaj strah"

Slovenci v spanju pod povprečjem

"Že vrsto let ozaveščamo o pomembnosti kakovostnega in zadostnega spanca ponoči, ki je eden izmed ključnih dejavnikov pri regeneraciji našega telesa. Raziskave so pokazale, da si Slovenci zaradi različnih razlogov namenimo podpovprečno količino spanca in med temi razlogi lahko prepoznamo tudi različne strahove. V povprečju bi človek moral spati 8 ur na dan, saj si med spanjem telo odpočije in se regenerira. Pri kakovosti spanca je ključno dobro spalno okolje, pri čemer vam bodo naši strokovnjaki z veseljem na voljo, da se boste spočili in boste junaško zakorakali v nov dan. Ustavi se! … in si privošči dober spanec," je povedala Urška Plavčak, vodja blagovne znamke Dormeo Slovenija.

“Darilo je vsak dan, ko se zbudiš naspan.”

Med.Over.Net nadaljuje z javno pobudo Ustavi se!, s katero si prizadeva k opolnomočenju Slovencev. "S partnerji, strokovnjaki, ambasadorji in posamezniki, ki so pripravljeni deliti svoje osebne zgodbe, si prizadevamo, da bi vsi živeli bolj polno, zdravo in kakovostno življenje. Lanskoletno sporočilo "ustavi se in pomisli nase" se letos nadaljuje z opozarjanjem na vzroke, zaradi katerih hitimo in pozabljamo nase. Nosilna tema letošnje akcije je torej soočanje in premagovanje strahov. Cilj je spodbuditi ljudi, da spregovorijo o tem, česa jih je strah in kje se morda skriva vzrok za to," pojasni nosilno sporočilo Andreja Verovšek, soustvarjalka akcije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.