Tudi pri pranju perila skrbite za okolje

Foto: Žurnal24
Prihranite električno energijo in vodo ter zmanjšajte negativen vpliv na okolje.
Oglej si celoten članek

Veliko denarja boste prihranili, če boste prali v času nižje tarife električne energije – to je med 22. in 6. uro ob delovnikih in ves konec tedna, s kakovostnim pralnim strojem pa boste prihranili tudi  vodo. Vedno perite le poln boben perila in na visokih temperaturah le v nujnih primerih (oblačila dojenčka ali bolnika), saj se kar 90 odstotkov energije porabi za gretje vode.

Danes ima veliko pralnih sredstev oznako eko, kar pomeni, da z njihovo uporabo zmanjšate negativen vpliv na okolje.

Energija si, bodi učinkovit

Da bi poudarili pomen učinkovite rabe električne energije in da bi porabnikom na čim bolj učinkovit način prikazali, koliko energije je potrebne, da operemo en stroj perila, je na pobudo Ariela v okviru kampanje Energija si, bodi učinkovit nastala akcija Prihrani do 30 % energije s pranjem pri 30 °C. Ariel je namreč razvil sredstva za pranje perila, ki madeže odstranjujejo že pri tej temperaturi. Če temperaturo pranja zmanjšate s 40 na 30 °C, prihranite kar do 30 odstotkov električne energije, to pa pomeni, da že pri štirih pranjih prihranite dovolj energije za naslednji stroj umazanega perila.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.