Tvit z rasistično vsebino odnesel serijo

Foto: Profimedia
Ameriška televizija ABC je sporočila, da kljub napovedi druge sezone priljubljene serije ne bo.
Oglej si celoten članek

Ameriška televizija ABC je letos oživila serijo Roseanne, ki je v času prvega predvajanja, pa tudi v letošnji sezoni, beležila visoko gledanost. Letošnja gledanost je bila tako dobro, da so po samo nekaj delih napovedali drugo sezono. 

A do tega ne bo prišlo. ABC je zaradi jutranjega rasističnega izpada igralke Roseanne Barr odpovedala nadaljevanje. Barrova je v tvitu nekdanjo svetovalko prejšnjega predsednika ZDA Valerie Jarrett označila za križanca med Muslimansko bratovščino in Planetom opic. Kasneje je našla nekaj ravnotežja in se je s tvitom opravičila Jarrettovi ter vsem Američanom. Sprva je poskušala kritike odpraviti z izgovorom, da se je le šalila. To sicer ni prvi podoben izpad, saj je že leta 2013 Obamovo svetovalko, prav tako temnopolto Susan Rice, označila za "moškega z velikimi opičjimi jajci".

Barrova ne skriva svoje naklonjenosti do Trumpa. Njegovi podporniki so bili navdušeni, vsi ostali Američani pa malce manj. Pred odločitvijo vodstva televizije ABC o odpovedi serije je ena od producentk temnopolta komičarka Wanda Sykes naznanila, da ne bo več sodelovala pri seriji. Zapise Barrove je obsodila tudi Sara Gilbert, ki v seriji igra hčer glavnega lika. 

Juhu! Vrača se kultna serija iz devedesetih!

Magazin Roseanne Barr na Twitterju podivjala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:59 29. Maj 2018.

    Kaj pa če je vse res?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.