Magazin > VIP
1689 ogledov

Tvit z rasistično vsebino odnesel serijo

Roseanne
Ameriška televizija ABC je sporočila, da kljub napovedi druge sezone priljubljene serije ne bo.

Ameriška televizija ABC je letos oživila serijo Roseanne, ki je v času prvega predvajanja, pa tudi v letošnji sezoni, beležila visoko gledanost. Letošnja gledanost je bila tako dobro, da so po samo nekaj delih napovedali drugo sezono. 

A do tega ne bo prišlo. ABC je zaradi jutranjega rasističnega izpada igralke Roseanne Barr odpovedala nadaljevanje. Barrova je v tvitu nekdanjo svetovalko prejšnjega predsednika ZDA Valerie Jarrett označila za križanca med Muslimansko bratovščino in Planetom opic. Kasneje je našla nekaj ravnotežja in se je s tvitom opravičila Jarrettovi ter vsem Američanom. Sprva je poskušala kritike odpraviti z izgovorom, da se je le šalila. To sicer ni prvi podoben izpad, saj je že leta 2013 Obamovo svetovalko, prav tako temnopolto Susan Rice, označila za "moškega z velikimi opičjimi jajci".

Barrova ne skriva svoje naklonjenosti do Trumpa. Njegovi podporniki so bili navdušeni, vsi ostali Američani pa malce manj. Pred odločitvijo vodstva televizije ABC o odpovedi serije je ena od producentk temnopolta komičarka Wanda Sykes naznanila, da ne bo več sodelovala pri seriji. Zapise Barrove je obsodila tudi Sara Gilbert, ki v seriji igra hčer glavnega lika. 

Televizija Juhu! Magazin Vrača se kultna serija iz devedesetih! Magazin Roseanne Barr na Twitterju podivjala
Komentarjev 2
  • gggg 21:59 29.maj 2018.

    Kaj pa če je vse res?