Ukulele, detektor sranja

Foto: Žurnal24 The Ukulele Orchestra of Great Britain bodo 29. maja nastopili v Križankah. Orke
Člani zasedbe Ukulele Orchestra glasbo jemljejo resno, sebe pa malo manj.
Oglej si celoten članek

Zakaj od vseh glasbil prav ukulele?

Ko smo pred 25 leti začeli igrati, je zelo malo ljudi igralo ukulelo, to glasbilo je imela večina za igračo. Gre za zelo omejeno glasbilo, ki v naši državi (Veliki Britaniji, op. a.) ni imelo tradicije, zato smo si dovolili in na njem preizkusili veliko različne glasbe.

 

Kako izbirate priredbe, ki jih igrate?

Po navadi kdo iz orkestra prinese pesem, ki bi jo rad igral, in nato sestavimo aranžma. Če gre za novo klasično skladbo, kot je Danse Macabre, naš glasbeni direktor na vaje prinese aranžma, ki se ga moramo nato naučiti. The Orchestra dejansko deluje kot orkester s številnimi melodijami in ritmi.

 

Naš cilj je, da gre publika domov z nasmeškom.
 

Ali obstajajo tudi skladbe, ki ste jih poskušali igrati, a jih nekako niste mogli izvesti?

Skupaj igramo že toliko časa, da takoj vemo, katere skladbe za naš orkester ne bodo delovale. V skupini imamo rek, da je ukulela dober detektor sranja, saj se šele takrat, ko skladbo slečeš do osnove, pokaže njena dejanska vrednost. Na to vprašanje je zato zelo težko 
odgovoriti.

 

Kako pomemben je pri vašem nastopu humor?

Glasbo jemljemo zelo resno, sebe pa ne, zato poskušamo doseči, da se občinstvo na naših koncertih dobro zabava. S humorjem podiramo zid med nastopajočimi in občinstvom. Naš cilj je, da gre publika domov z nasmeškom.

 

Ste že bili v Sloveniji?

To bo naš prvi obisk Slovenije. Radovedni smo, kako se bo slovensko občinstvo odzvalo na naš nastop.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.