Umešana jajca: Tako bo zajtrk še bolj slasten

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Okus umešanih jajc bi bil mnogo boljši, če jim dodate to sestavino.
Oglej si celoten članek

Jajca so bogat vir beljakovin, selena, vitamina D, B6, B12 in mineralov, kot so cink, železo in baker. Poleg tega so tudi slastna! Mnogi si zajtrka brez jajc ne znajo predstavljati.

Zelo popularna so umešana jajca, a so ta pogosto pustega okusa, saj jim večina doda le sol in poper. Z majhnim trikom lahko to jed dvignite na višji nivo. Jajcem dodajte kislo smetano – eno jajce, ena žlica smetane.

Jajca najprej zmešajte z ostalimi sestavinami (poleg soli in popra jim lahko dodate kari, drobnjak, čebulo, peteršilj, paradižnik …), nato zmesi dodajte kislo smetano. V ponvi razpustite maslo in vanjo zlijte zmes. Jajca obrnite, ko spodnja stran na rahlo porjavi. 
Dober tek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.