Umetniki, predstavite se na Ani Desetnici

Foto: Žurnal24 Festival Ana Desetnica ponuja občinstvu ter domačim in tujim ustvarjalcem dober
Gledališče Ane Monro tudi letošnjo pomlad poziva mlade umetnike, da se predstavijo na mednarodnem festivalu Ana Desetnica, ki bo dvanajstič po vrsti od 2. do 5. julija v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Največji festival uličnih gledališč v Sloveniji privabi prek 25 tisoč ljudi. Njegova posebnost pa je, da ponuja možnost predstavitve neuveljavljenim umetnikom, dijakom in študentom.

Na Ani Desetnici se lahko predstavite prek programske vsebine festivala, poimenovane MašinA (Mlada alternativna študirajoča iniciativa nastopa na Ani). Ciljna skupina projekta so mladi od 15. do 30. leta starosti, prijavijo se lahko tako skupine kot posamezniki, ki ustvarjajo avtorska dela, predstavljiva na ulici (na primer ulične predstave, grafiti, instalacije, stripi, recitali), in še niso nastopili na Ani Desetnici. Prijava mora vsebovati podatke o skupini (naslov, elektronski naslov, GSM), kratko predstavitev skupine ali posameznika ter podroben opis dela, ki bi ga želeli predstaviti v sklopu MašinA (vključno s tehničnimi zahtevami za izvedbo nastopa oziroma predstavitve). Prijavni material morajo predložiti tudi v elektronski obliki (zgoščenka). Zainteresirani lahko svoja dela oziroma ideje prijavijo do 22. maja na naslov Agencija LARS, Cvetkova 7, 5282 Cerkno, so sporočili iz gledališča.

Festival Ana Desetnica ponuja občinstvu ter domačim in tujim ustvarjalcem dober pregled sodobnih tokov ustvarjanja v svetovnem uličnem gledališču. Zaradi svojega značaja in tudi programske naravnanosti festival poudarja tudi ustvarjalnost sicer mogoče manj odmevnega vzhoda, tako evropskega kot tudi svetovnega. Letos bodo na Ani Desetnici prvič predstavili ustvarjalce iz Bolgarije, Kirgistana in Indije. Poleg njih pa še izbor predstav iz Francije, Nemčije, Italije, Argentine in Nizozemske.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.